Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK Team 98/99 -old

6 mars 2009
17:30

Gimo (UNT-cupen)

Referat: ESK T98 - Gimo (UNT-cupen)

UNT-cupen i Uppsala inleddes med en 4-3 seger i öppningsmatchen mot Gimo i Gränbys A-hall för ESK:s hockeykämpar i Team 98.

ESK:s ledningsmål kom redan drygt en och en halv minut in i den första perioden. Spelet var sedan jämnt under resterande del av den första perioden men ESK gick till periodvila med ett måls ledning.

Andra perioden inleddes olyckligt för ESK:s del då Gimo kvitterade efter bara 19 sekunder. Men sedan spelade ESK bra och på följande dryga sex minuterna gick man ifrån till 4-1 och det mesta lutade åt en grönsvart seger i det läget.

Gimo kämpade dock på och fick utdelning för sitt slit och med drygt tre minuter kvar att spela hade man reducerat två gånger fram till 4-3. De sista minuterna blev darriga för ESK men på något vis höll det hela vägen och jublet visste inga gränser när slutsignalen (äntligen) ljöd och resultatavlan visade alltså 4-3 till ESK.

Matchens ESK-kämpar var den här gången backarna William Andersson, som svarade för ett mycket snyggt mål, och Mauritz Segersvärd.

Någon undrar varför vi nästan alltid byter vid baklängesmål, även om det ibland blev kort byte för killarna/tjejerna. Först och främst är det väl en kvarleva från vår (ledarnas) egen hockeykarriär, där det förr var en oskriven regel att göra så.

Men förutom det så finns det en liten vits då man ofta vill ha in spelarna för lite snack kring vad som egentligen hände i syfte att ta lärdom så det inte händer igen. Låter man spelarna fortsätta spela så är det svårt att prata vad som hände vid målet vid kommande byte, det är liksom lite "passerat och bortglömt" då.

Samma orsak kan ligga bakom att vi ibland byter ganska tidigt även om det inte är mål, då vi kanske villa ha in någon eller några spelare för lite instruktioner.

Sett över en hel säsong så blir det nog ganska lika för alla då vi bedömmer att alla är inne på ungefär lika många baklängesmål i slutändan.

ESK - Gimo 4 - 3 (1-0, 3-3)